Startsidan Rock-Kocken T?vlingar Sponsra blogg Sponsra b?cker Annonsera
MySpace Facebook Rock-Mail Galleri Godare Mat Skicka f?r recension

              

Saturday, November 19, 2011

Dansk jul

Jag har börjat så smått att förbereda de delar av julmaten som fallit på min lott att tillaga, åtminstone det som går bra att frysa. Min intention är att vara ute i god tid för att för en gångs skull slippa all stressen dessa förberedelser brukar medföra annars...

Efter sommarens alla turer står jag utan familj, den försvann ju som bekant ut genom dörren med min före detta sambo. Som tur är har jag en god vän som bjudit in mig att fira julen med honom och hans familj så jag slipper sitta ensam på julafton...

Eftersom jag är till häften dansk har jag fått med mig en del jultraditioner även från det landet, i synnerhet när det gäller julmaten, och idag kokar jag det tillbehöret jag helt enkelt inte kan vara utan till skinkan...

Massor med fler juliga recept finns på Godare Mat...

I planeringen för kommande kokböcker finns också en bok med julrecept, den är tänkt att stå klar i lagom tid innan nästa jul...

Dansk rödkål

     
Ingredienser:


1 rödkålshuvud, 1-1 1/2 kg
1/2 liter konc svartvinbärssaft
1/2 tsk ättika
     
Tillagning:


Avlägsna eventuella dåliga bladkanter på rödkålshuvudet.

Strimla kålen fint. Använd inte rotstocken, utan bara själva bladen.

Lägg den strimlade kålen i en gryta och tillsätt koncentrerad svartvinbärssaft och ättika.

Koka upp och låt koka på medelhög värme tills all kål är jämnfärgad och genommjuk. Rör om då och då.

Rödkål är tradition på danska julbord, men passar utmärkt till alla sorters kött och fågel.

.

Comments

Name
URL
Email
Email address is not published
Remember Me
Comments

CAPTCHA Reload
Write the characters in the image above